Hopp til innholdet

Oslo Pistolklubb til hundre!

Oslo Pistolklubb

En av de mest sentrale klubbene i Norge ligger på Eiksmarka og heter Oslo Pistolklubb. Den ble dannet av en gjeng unge menn etter at de hadde avtjent verneplikt i Kongens Garde og hadde pistolkunnskapene frisk i minnet. Opprinnelig het den Pistolklubben Akershus og Kristiania Pistolklubb før den til sist fikk navnet Oslo Pistolklubb i 1924.

Neste år fyller Oslo pistolklubb hundre år. Det betyr at pistolskyting i Norge har lange tradisjoner, også som hobby. Det finnes mange ulike typer som elgskiskyting og pistollangrenn. Variasjonen tiltrekker mange til sporten hvert år.

Pistolskyting i Norge

Helt til hundre – Pistolskyting i Norge. Det er utrolig at Oslo pistolklubb fyller hundre år i 2022. Klubben er kjent for sin miks av hobbyskyttere, nasjonale og internasjonale skyttere. Og har sitt eget landslag i pistolskyting i både herre- og dameklasser.

Muligheten til å være ute, er en fordel mange som skyter setter pris på. Det finnes også baner innendørs i Norge. Oslo pistolklubb leier Løvenskioldbanen som er ute i de mildere månedene og Ekeberghallen som er innendørs ellers.

Skyting hele året

I Oslo pistolklubb kan du skyte hele året. Her er noen tips for å treffe blink når du starter din nye hobbyen

  • Hvor mye tid vil du bruke?
  • Hvor stort budsjett kan du ha?
  • Hvor god vil du egentlig bli?

Midt i blinken

Om du flytter til Oslo og vil komme inn i et miljø ligger Oslo Pistolklubb sentralt til med både eget klubbhus og ulike skytebaner for trening. Her kan du trene hele året og treffe nye, skyteglade, venner.

I Oslo er det et godt etablert skytemiljø som inkluderer både unge og eldre medlemmer av begge kjønn. Du trenger ikke ha ørneblikk for å trene skyting og vil bli bedre både på presisjon og på å beregne avstander. Skyting er en hobby du kan hele livet.

Siste innlegg

Skjutebane i Oslo

Skytebane Oslo

Skytebane Oslo Er du på jakt etter Skytebane oslo? Da er det bare å lese videre, for her skal du få informasjon som du kan

Les mer »
Pistol damehender grus

Pistolklubb Oslo

Pistolklubb Oslo er stedet for deg som vil skyte og som liker gode tilbud. Vi er en sammensveiset gjeng som du vil trives med

Les mer »