Oslo Pistolklubb til hundre!

Oslo Pistolklubb

En av de mest sentrale klubbene i Norge ligger på Eiksmarka og heter Oslo Pistolklubb. Den ble dannet av en gjeng unge menn etter at de hadde avtjent verneplikt i Kongens Garde og hadde pistolkunnskapene frisk i minnet. Opprinnelig het den Pistolklubben Akershus og Kristiania Pistolklubb før den til sist fikk navnet Oslo Pistolklubb i 1924.

Neste år fyller Oslo pistolklubb hundre år. Det betyr at pistolskyting i Norge har lange tradisjoner, også som hobby. Det finnes mange ulike typer som elgskiskyting og pistollangrenn. Variasjonen tiltrekker mange til sporten hvert år.

Pistolskyting i Norge

Helt til hundre – Pistolskyting i Norge. Det er utrolig at Oslo pistolklubb fyller hundre år i 2022. Klubben er kjent for sin miks av hobbyskyttere, nasjonale og internasjonale skyttere. Og har sitt eget landslag i pistolskyting i både herre- og dameklasser.

Muligheten til å være ute, er en fordel mange som skyter setter pris på. Det finnes også baner innendørs i Norge. Oslo pistolklubb leier Løvenskioldbanen som er ute i de mildere månedene og Ekeberghallen som er innendørs ellers.

Skyting hele året

I Oslo pistolklubb kan du skyte hele året. Her er noen tips for å treffe blink når du starter din nye hobbyen

  • Hvor mye tid vil du bruke?
  • Hvor stort budsjett kan du ha?
  • Hvor god vil du egentlig bli?

Midt i blinken

Om du flytter til Oslo og vil komme inn i et miljø ligger Oslo Pistolklubb sentralt til med både eget klubbhus og ulike skytebaner for trening. Her kan du trene hele året og treffe nye, skyteglade, venner.

I Oslo er det et godt etablert skytemiljø som inkluderer både unge og eldre medlemmer av begge kjønn. Du trenger ikke ha ørneblikk for å trene skyting og vil bli bedre både på presisjon og på å beregne avstander. Skyting er en hobby du kan hele livet.

Siste innlegg