Hopp til innholdet

Skyting som hobby, for deg som liker spenning

Skyt, og få nye venner

Om du er på jakt etter nye venner og noe artige gjøre, kan skyting som hobby være noe for deg. Skyting er en av verdens største idretter og det er flere ulike skytevåpen å velge mellom. Om du liker det veldig godt, kan jakt også være noe å vurdere etterhvert. I en pistolklubb eller i et skytterlag kan du få nye venner og et sosialt miljø i tillegg. Skyting er og populært fordi, så sant du er over 18, kan du skyte nær sagt så lenge du vil.

Mange idretter er preget av et tildels homogent medlemsmiljø. I skyttermiljøet er det derimot god balanse i alder, mellom kjønn og hvor folk kommer fra.

Skyting som hobby - skyt deg glad

Skyting er en presisjons-idrett hvor du fort kan måle at du blir flinkere med våpen. Du kan blant annet skyte på vanlig blink, silhuetter eller på leirdue, for å nevne noe.

Det er flere grener man kan konkurrere i. Feltpistol og spesialfelt er kanskje de to mest populære grenene i Norge. Du kan konkurrere mot deg selv, og slå din egen personlige rekord. Og du kan bli så god at du kan konkurrere på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Sosialt samvær med andre

Fordi klubbene er så sosiale er sjansene store for at du treffer noen som du kan ha det med artig sammen med både på banen og etterpå. Klubbene er såpass oversiktlige at du blir tatt vare på og har lett tilgang til gode råd.

Før du kan fyre løs, må du ta et sikkerhetskurs og være over 18 år. Skyting er ikke en veldig dyr idrett, men litt koster det. Medlemskap og tilgang til våpen vil være de største utgiftene. Anskaffer du ett selv og steller pent med det, varer det livet ut.

Skyting på en, to, tre

Fordi skyting er allsidig, både med hensyn til valg av våpen og valg av gren, er det en hobby du kan holde på med resten av livet. Kommer du dit hen at du vil anskaffe deg ditt eget våpen, stilles det flere krav. Du må være over 21 og ha vært aktivt medlem av en pistolklubb de siste seks månedene.

Du må også ha et rent rulleblad og det er krav til hvor mye du skyter, dersom du ønsker å anskaffe flere våpen. Du må selv kunne dokumentere skytemengden med for eksempel en trenings-logg som noen andre i klubben kan verifisere. Tenk også på å jakte med rifle, om du vil utvide skytingen din.